Η Λέρος είναι η ομορφιά που θέλεις να ζήσεις

Τα νησιά του Αιγαίου είναι οι κορφές της αρχαίας Αιγηίδας, μια μεγάλη στεριά που κάλυπτε όλο το Αιγαίο και βυθίστηκε πριν εκατομμύρια χρόνια. Είναι το γέννημα της γης, του νερού και της φωτιάς, καθώς φτιάχτηκαν από την κίνηση των τεκτονικών πλακών, την άνοδο και την πτώση της στάθμης της θάλασσας και την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ανάμεσα σε αυτά και η Λέρος, μονοπάτι που περπάτησε η ιστορία, γεφύρι που συναντήθηκαν πολιτισμοί, τόπος που ανθίζει η ομορφιά και κατοικεί στα γραφικά της ψαροχώρια, τα δαντελωτά λιμάνια της, στα σπάνια ξωκλήσια της και στην απλότητα των κατοίκων της. Η Λέρος είναι ο προορισμός όσων αναζητούν μία αυθεντική εμπειρία.

Άλιντα

Κριθώνι

Λακκί

Παντέλι

Πλάτανος

Ο σοφός ταξιδιώτης δοκιμάζει πάντα μια νέα εμπειρία.

Τόπος μικρός, καταπράσινος, που ξεκινάει την ιστορία του χιλιάδες χρόνια πριν μιλώντας με τα μελτέμια του, τους κουρσάρους και τις σπλαχνικές κυράδες τους, τους ταξιδευτές και τα κάστρα της και φτάνει στο σήμερα με τις μυρωδιές και τις γεύσεις της που φτιάχνουν όμορφες αναμνήσεις, τις μουσικές και τους χορούς της που αγγίζουν την καρδιά, τις ιστορίες και τις παραδόσεις της που καθρεφτίζουν την πίστη, την ευλάβεια, και το πέρασμα της μοίρας. Η Λέρος έχει τη γοητεία του τόπου που ταξίδεψε μέσα στους αιώνες κι έφτασε στο σήμερα.

Ζήσε την εμπειρία...

Ίσως οι φράσεις «καλημέρα κόρη μου», «καλημέρα γιέ μου» να είναι από τις πιο συχνές που θα ακούσει στο δρόμο ένας επισκέπτης στη Λέρο. Γιατί η Λέρος έχει μία όμορφη, ζεστή, καθημερινή ζωή να προσφέρει στον επισκέπτη της. Μακριά από τις επιταγές του μαζικού τουρισμού, οι άνθρωποι παραμένουν απλοί, προσιτοί, έτοιμοι να καλημερίσουν τον επισκέπτη, να δώσουν πληροφορίες, να βοηθήσουν σε ότι τους ζητηθεί. Στα καφενεία διηγούνται ιστορίες της ζωής τους και του νησιού που μοιάζουν βγαλμένες από μυθιστόρημα. Η ζωή στη θάλασσα, ψαράδες, ναυτικοί, βουτηχτές σφουγγαράδες στη διπλανή Κάλυμνο, τι καπετανέοι είναι οι Ανδριώτες, τι οι Χιώτες. Οι νύφες που έφυγαν στην Αμερική και στην Αυστραλία, οι μνήμες από τους πολιτικούς εξόριστους, όλα θα στα πουν, γιατί είναι άνθρωποι ανοικτοί και πιάνουν εύκολα κουβέντα με τους ξένους. Η Λέρος είναι πρώτα απ΄ όλα οι άνθρωποί της. Αλλά και όλα εκείνα που ο καθένας θα ανακαλύψει. Άλλα μυστικά και κρυμμένα σαν πολύτιμοι θησαυροί κι άλλα δεσπόζοντας μέσα στο χρόνο.

...που εσύ θα διαλέξεις

Η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για αυτούς που επιθυμούν μια αυθεντική εμπειρία. Είτε κάνετε οικογενειακές διακοπές, είτε ρομαντικές διακοπές για δύο, αν είστε λάτρεις της δράσης, του καλού φαγητού, της ζεστής συναναστροφής με τους ντόπιους, και της ιστορίας δεν θα απογοητευθείτε. Οι περισσότερες παραλίες είναι μικροί κολπίσκοι, με δέντρα και αρμυρίκια, άλλες περισσότερο οργανωμένες άλλες λιγότερο, που τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά θα αποζημιώσουν και τον πιο απαιτητικό και σχεδόν σε όλες θα βρείτε κάπου να φάτε. Η νυχτερινή ζωή δεν θα λείψει για όσους θελήσουν να την απολαύσουν και σίγουρα θα βρουν αυτό που αρέσει σε κάθε ηλικία. Θα βρείτε λίγα αλλά όμορφα μαγαζιά με τοπικά είδη τα περισσότερα χειροποίητα, κεραμικά, κοσμήματα, τοπικά προϊόντα. Η Λέρος είναι έτοιμη να σου προσφέρει την εμπειρία που εσύ θα διαλέξεις.

Φαγητό

Διαμονή

Παλιές και Νέες Ιστορίες